Communicatie Quickscan

  • Wil je van een taalexpert de waarde van je schriftelijke communicatie weten? Bijvoorbeeld van je verslagen of  nieuwsbrieven?
  • Wil je af van onnodig onzeker zijn over je taalvaardigheid in het Nederlands?
  • Wil je heel concreet weten wat je verbeterpunten zijn en hoé je dat kunt doen?
  • Wil je persoonlijke feedback op alle aspecten van je taalvaardigheid?

Ik kan je helpen met de Communicatie Quickscan voor helder en correct geschreven teksten.

Helder en correct geschreven teksten (Nederlandstalig)

Je bent assistant, officemanager of secretaresse en er wordt van je verwacht dat je schrijfvaardigheid van hoog niveau is: je kunt foutloos in korte tijd zakelijke teksten opstellen. Of het nu gaat om verslagen van vergaderingen, uitnodigingen of andersoortige communicatie via e-mail of brief.

Dit betekent dat je zeker bent van jouw beheersing van de Nederlandse spellingregels, grammatica en stijl. En bij het schrijven komt nog meer kijken: hoe breng je de boodschap helder en effectief over op een aantrekkelijke en makkelijk leesbare manier? Hoe houd je het kort en bondig? Zijn de openings- en slotalinea’s van je teksten niet te cliché?

Een goed schrijfproduct voldoet dus aan allerlei criteria. Weet jij niet precies of jouw teksten aan al deze criteria voldoen? Twijfel je weleens aan de juistheid van je formulering en spelling of aan de helderheid van je boodschap? Laat dan een expert met je meekijken of bepaalde onderdelen voor verbetering vatbaar zijn.

De scan

Met de communicatiequickscan helder & correct geschreven teksten kom je erachter of je de Nederlandse taal op hoog niveau beheerst, of dat er een of meer onderdelen verbeterd kunnen worden. Soms kunnen enkele schrijftips voldoende zijn om de nodige verbetering door te voeren. Soms biedt een concrete uitleg voor het verbeteren van terugkerende fouten in spelling, grammatica en/of stijl uitkomst. Het kan ook zijn dat doel en inhoud van je boodschap niet duidelijk overkomen, zodat een schrijftraining waarin je een stappenplan van het schrijfproces leert, geadviseerd wordt.

Maaike ging de uitdaging aan mij te helpen beter te worden in het notuleren. Er viel zo veel vooruitgang te halen. Ik ben heel blij dat ze de moeite heeft genomen persoonlijke feedback op mijn verslagen te geven. Ze geeft uitgebreide hulp en uitleg. De manier waarop ze tips en suggesties verwoordt, is opbouwend en fijn omschreven. Ik kan er echt wat mee en leer er veel van. Ik kijk terug op een fijne samenwerking.

Dalarna Muller

Hoe werkt het?

  • Kies een recent geschreven verslag, een samenvatting, twee brieven of enkele e-mails uit waarop je graag een deskundig oordeel ontvangt.
  • De lengte van de totale tekst(en) is maximaal 5 pagina’s (lettertype 11) of 1600 woorden.
  • Vervang eventuele vertrouwelijke informatie of namen door enkele x-jes of zelfverzonnen namen.
  • Mail de tekst bij voorkeur als Word-document naar info@coreon.eu. Dan kan ik het gemakkelijkst verbeteringen, tips en feedback in het document zetten. Is de tekst alleen als PDF-bestand beschikbaar, stuur die dan op.
  • Zet in de onderwerp-regel: tekstscan.
  • Binnen 7 werkdagen na ontvangstbevestiging krijg je de resultaten van de communicatiequickscan per mail van mij terug.

Kosten: 99 euro excl. BTW

Bij de tekstscan beoordeel ik de hieronder opgesomde aspecten van de tekst. Je ontvangt opbouwende feedback op je schrijfvaardigheid: wat gaat er goed, wat is voor verbetering vatbaar? Uiteraard ontvang je correcties met de nodige uitleg daarbij.

Er wordt gekeken naar: spelling, stijl, zinsbouw, lezersgerichte formulering, helderheid, lay-out, opbouw en alinea-indeling

Voorwaarden

Nadat je van mij een ontvangstbevestiging hebt gekregen, mag je binnen 7 werkdagen de resultaten van de communicatiequickscan terugverwachten.

Het kan voorkomen dat ik door vakantie of een grote aanvraag voor communicatiequickscans de termijn van 7 werkdagen niet kan realiseren. In dat geval overleg ik met je of de scan geannuleerd wordt, dan wel op een later tijdstip mag worden uitgevoerd.

Vertrouwelijkheid

Binnen 2 weken na de afgeronde scan verwijder ik de ingeleverde teksten. De inhoud van de teksten worden niet aan derden getoond of gedeeld met anderen.

Waarom kies je voor Coreon?

Ik heb een universitaire graad in Nederlandse Taal- en Letterkunde.
Na mijn studie heb ik vele taaltrainingen en lessen Nederlands gegeven in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo. Daarnaast ben ik zelf actief gebleven in het schrijven van teksten. Dit maakt mij een taalexpert die jou deskundige input geeft.
Mijn klanten geven mij terug dat ik heldere uitleg geef, voor hun taalvragen echt de tijd neem en veel feedback teruggeef waar ze echt mee vooruit kunnen.
Je krijgt van mij geen gestandaardiseerde feedback, maar enkel wat op jouw teksten van toepassing is. Je krijgt overzichtelijk te zien in welke taalaspecten je goed bent, welke onderdelen voor verbetering vatbaar zijn en hoé je die verbeterslag kunt maken.
Ik haal er veel voldoening uit om jou een zekerder gevoel te geven over waar je staat in je schriftelijke communicatievaardigheid en zet me er 120% voor in hierin je professionele waarde te vergroten.