Over Mij

Ik ben Maaike Knoester

Dochter van twee ambtenaren uit twee culturen: mijn (Indo)moeder was secretaresse en mijn (Scheveningse) vader leidinggevende en facilitator binnen Rijkswaterstaat. Toch heb ik de weg gekozen van het zelfstandig ondernemerschap. Een van de redenen daarvoor was dat ik dan zelf kan bepalen hoeveel tijd ik wil investeren aan het begeleiden van anderen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en in mijn eigen groei. Want ik wil de beste versie van mezelf zijn: voor mijn twee kinderen, mijn partner, mijn klanten, familie, vrienden en niet onbelangrijk: voor mijzelf.  

Al mijn hele leven heb ik een passie voor twee dingen: de kracht van taal/communicatie (ik ben afgestudeerd als Neerlandicus) én persoonlijke groei. Na mijn studie Nederlandse heb ik gewerkt als secretaresse, docent en onderwijsconsultant. Nu ben ik al ruim 15 jaar trainer in taal, communicatie, persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap voor support professionals. Daarnaast volgde ik (internationaal) jarenlang een supereffectief empowermenttraject, waarbij ik met veel passie en inspiratie ook anderen begeleidde. Het heeft mij gebracht met veel meer waardering en nieuwsgierigheid naar mezelf en anderen te kijken, naast dat ik mijn impact op een integere en empowerende manier leerde gebruiken. 

 Het leven brengt vele verrassingen met zich mee en het is aan ons om de kansen die we zien te grijpen en een buitengewoon leven te creëren met de onbeperkte mogelijkheden van onze potentie. Niet alleen voor onszelf, juist ook voor anderen. We zijn overal voor iedereen namelijk een voorbeeld. Als vriendin, partner van, als moeder, als professional, als wat dan ook. We hebben impact, hoe klein of groot we maar willen, bewust of onbewust. Daarom is het zo belangrijk aan je eigen leiderschap te werken, in je groei te investeren en jezelf als professional zichtbaar te maken. We willen betekenisvol en kwalitatief goed werk doen en o ja, het zou leuk zijn als we er zelf ook van mogen genieten en er plezier en voldoening uit halen. 

Soms lukt dat even niet. Dan maak je iets mee of zit je in een patroon vast, waardoor je je stralende zelf zowel op werk als privé niet meer laat schitteren zoals jij en je omgeving om je heen dit zo verdienen

Zo heb ik zelf naast fantastische levenservaringen ook een heel pijnlijke levensles moeten ervaren na de geboorte van mijn zoon, mijn eerste kind. Naast de enorme vreugde en verrijking die het moederschap en hij mij brachten startte er tegelijk een pittig traject voor mij privé, waardoor mijn kracht en (zelf)vertrouwen een flinke deuk opliepen. Het kostte me geen moeite te blijven groeien, te blijven leren en er voor mijn werk, mijn kind en er voor anderen te zijn, die drive is te sterk in mij aanwezig. Toch was ik op enig moment in de schaduw gaan staan van degene die als ster in de show van haar leven hoort te schitteren. Als vrouw én als professional.

De ommekeer kwam toen ik besloot mezelf als ondernemer, als vrouw én moeder serieuzer te nemen. Ik werd na 10 jaar opnieuw moeder, startte de 5 Sterren Assistant Podcast en ontwikkelde verschillende trainingsprogramma’s voor assistants, officemanagers en andere support professionals. Niet om het zoveelste diploma binnen te slepen die je carrière o zo goed doet (daar zijn aanbieders genoeg in). Wél om je jouw wérkelijke waarde als mens en professional te laten ervaren in een energieke en plezierige setting, om je metgezel te zijn op avontuur naar de plek vanwaaruit jij de ster van je eigen show bent. Zélfs als dat achter de schermen is, als het op je parttimewerkplek is, of op afstand, op latere leeftijd… 

Ik geloof erin dat ieder van ons stuk voor stuk de ster van ons eigen leven is: de hoofdrolspeler, de creator, levenskunstenaar, of hoe je het ook wilt noemen… En als er iemand of iets in onze omgeving ons wilt doen geloven dat we dat niet kunnen zijn, of als jijzelf het bent die je tegenhoudt, niet durft te laten schitteren zoals alleen jij dat kan, dan heb je nu je dit leest, iets te doen. Groei verder, groei door, ontwikkel jezelf als professional en als vrouw naar die ene plek waar je hoort te zijn. 

Ken je échte waarde en maak schitterende impact op anderen. Maak het verschil!

 

In mijn werk met support professionals is het me opgevallen dat het voor veel ondersteuners helemaal niet vanzelfsprekend is om op een waarderende manier naar zichzelf te kijken en persoonlijke groeidoelen te stellen en daar echt voor te gaan. Terwijl ze zó’n belangrijke sleutelrol binnen hun organisatie hebben en echt het verschil (kunnen) maken.

Daarom zet ik me enthousiast en dienstbaar in om de rol van assistant, secretaresse of officemanager meer betekenis en impact te geven.

Waar ik me volledig voor inzet is dat het wél vanzelfsprekend voor support professionals is om jezelf blijvend te voeden met ingrediënten voor persoonlijke groei, zodat je bewust elke dag vorm kunt geven aan je professionele waarde en dat met energie en plezier uitstraalt. Jij maakt het verschil! Het is zo gaaf te ontdekken hoé.